Målet er en overskudsgrad på 10 procent
Nu skal det være slut med underskud, understreger Ambercon-direktør
Og når bøgerne fra 2015/16-regnskabet lukkes den sidste dag i april, vil bundlinjen atter være rød, siger direktør Torben Enggaard.
”Vi forventer at få et tab igen i regnskabsåret 2015/16. Jeg kan endnu ikke sige, hvor stort det bliver, men der er tale om et tab, vi kan håndtere.”
Men så skal det også være slut med underskud hos den nordjyske betonelementproducent, som før krisen tjente penge i størrelsesordenen 25-30 mio. kroner efter skat.
”En realistisk overskudsgrad er 5-10 procent, og det SKAL vi kunne opnå igen. Hvornår det sker, kan jeg give et klokkeklart svar på i slutningen af 2016, men allerede i det næste regnskabsår forventer vi da at tjene penge igen”, understreger Torben Enggaard.
Øget satsning
En nøgle til den forbedrede indtjening er en øget satsning på ”komplicerede” produkter, hvor Ambercon for alvor får bragt de topmoderne produktionsfaciliteter i Støvring i spil.
Et eksempel herpå er Tyfonen – som i dag har skiftet navn til Studio – på Universitetsholmen i Malmø. Specialiseringsgraden gør, at der er færre spillere på banen, hvilket igen vil gøre det lettere at tage en højere pris for produkterne.
”Vi forventer, at vores produkter kommer til at stige 10-15 procent hen over 2016. Det skyldes selvfølgelig til dels konjunkturerne, som er bedre nu, men det skyldes også, at vi har taget for mange komplekse opgaver ind, som vi har fået for lidt for,” forklarer Torben Enggaard.
Han påpeger, at Ambercon stadig gerne tager sig af industribyggerier, p-huse og så videre. Paletten er bare blevet udvidet, og det samme er lysten til at prøve evnerne af.
”Vi tager ikke sager ind, fordi de er prestigefyldte. Men det er sjældent, at vi siger nej til en kompliceret sag. Når vi gør det, laver vi tit en mock up-konstruktion med kunden for at se, om det overhovedet kan lade sig gøre”, siger direktøren.
Rigtige vinde blæser
Han understreger, at forgængeren Martin Bloch ikke skal bebrejdes sin tilgang til at drive virksomheden. Tiden nu er bare en anden, mener tilbagevendte Torben Enggaard.
”Vi kunne godt se, at der nu ville komme nogle vækstår. Når de rigtige vinde blæser, skal man også kunne udnytte det, og det mente vi ikke, den daværende ledelse var eksperter i.”
Læs også: " ”Ambercon havde ikke klaret krisen uden en stærk familie bag sig” ".
Læs også: " Connovate appellerer til visionære konkurrenter ".