23948sdkhjf

Mange boligforeninger er snydt

De fleste sager i det store byggekartel vedrører offentlige bygherrer
Det er især offentlige bygherrer og ejer- og andelsboligforeninger, der er blevet snydt ved tilbudsgivningen i de sager, der er blevet til det københavnske byggekartel.

Det fremgår af den oversigt, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i går offentliggjorde på sin hjemmeside.

I alt 50 licitationer omfatter 34 forskellige bygherrer. I ni tilfælde er der tale om store professionelle, offentlige bygherrer som Forsvarets Bygningstjeneste, Bygningsstyrelsen og Slots- og Ejendomsstyrelsen samt en række kommuner som København, Frederiksberg, Hørsholm, Ballerup, Gentofte og Gladsaxe. I alt 20 af sagerne vedrører de offentlige bygherrer.

Der er også ulovligt udvekslet priser ved fem byggesager, hvor store uddannelsesinstitutioner har stået som bygherrer. Desuden er finansielle institutioner, erhvervsvirksomheder og i alt 11 boligforeninger og et enkelt boligselskab blandt de bygherrer, der er blevet offer for ulovlige prisaftaler.

Et navn går igen

Oversigten dokumenterer også, hvilke entreprenører der har været involveret i de enkelte byggesager.

Et navn går igen.

Det er A/S Julius Nielsen & Søn. Det var under en ransagning i denne virksomhed, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i 2010 fandt de såkaldte sorte bøger med ulovlige prisaftaler.

Julius Nielsen & Søn figurerer i forbindelse med 20 af de i alt 50 sager.

Julius Nielsen valgte kort efter ransagningen at tilbyde samarbejde med myndighederne mod til gengæld at gå fri for straf. Virksomheden har derfor fået et foreløbigt tilsagn om tiltalefrafald.

I alt 33 virksomheder er sigtet. 21 sager er afsluttet med at virksomhederne har accepteret en bøde. Største bøde er på 10 mio. kroner, den mindste på 42.900 kroner. Samlet er der givet bøder for 28 mio. kroner.

Læs også: " Bygherrer får overblik over karteldeltagere ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.149