23948sdkhjf

Delprojekter har givet resultater

Konsortiet har været inddelt i fem delprojekter, som er beskrevet nedenfor
Delprojekt 1: Frække Faskiner på Teknologisk Institut – forsøg med postevand og optimering af jordens hydrauliske ledningsevne. Indsatsen har ført til udvikling af en ny generation af nedsivningsanlæg, med tilhørende nye boringsteknikker, der er karakteriseret ved lettere at kunne indpasses i eksisterende by, og ved at kunne øge den lokale vandproduktion (grundvand, udsivning til vandløb).

Delprojekt 2: Giber Å, Aarhus. Giber Å er under stærk indflydelse af urbane aktiviteter, både separate udledninger og grundvandsindvindinger. Formålet med delprojekt 2 har været, at undersøge mulighederne for at forbedre vandføringen i Giber Å, ved at forlænge regnafstrømningens udsivningsperiode.

Delprojekt 3: Nedsivning i lerjord med højt grundvand – Maarslet. Delprojekt 3 har ligget i forlængelse af delprojekt 1 og har haft til formål at eftervise og optimere metoder til lokal håndtering af regnafstrømning via nedsivning i lerjord ved hjælp af teknikker til effektivisering af faskiner og andre nedsivningsanlæg.

Delprojekt 4: Afkobling og rensning af vejvand – Lindevang, Møllebakken og Krogebjerg. Afkobling af regnafstrømningen fra veje- og P-arealer, såkaldt vejvand, fra eksisterende kloak udgør et stort potentiale i klimatilpasningen, idet trafikerede arealer typisk udgør mellem 30-50% af en bys samlede befæstede areal, og ofte er mindre kompliceret ejerskabsmæssigt end privatejede parceller. Problematikken omkring sikring af en tilpas kvalitet af vejvandet før nedsivning til grundvand eller udsivning/udledning til vandløb mv. er dog betydelig, og kræver derfor en markant indsats. I delprojekt 4 er der blevet udviklet nye metoder til design af transportveje for afstrømningen, når nedløbsbrønde blændes og vandet skal dirigeres til magasinerings- og rensningsenheder.

Delprojekt 5: Guidelines for Byer i Vandbalance. For at transformere danske og internationale bysamfunds klimasårbare og ikke bæredygtige vandhåndtering til Byer i Vandbalance, er der behov for såvel fysiske som administrative og organisatoriske plan-, beslutnings- og overvågningsmetoder.

Nogle af disse metoder og løsninger er blevet udviklet i regi af konsortiet.

Sigh

Læs om projektet: " Byer i balance med vandet ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093