23948sdkhjf

Har du styr på dine forbindelser?

Indkøb og anvendelse af SIM-kort var for ikke så mange år siden en relativt ukompliceret størrelse, men i dag er valg af leverandør, tilgængelige fremtidssikrede mobilteknologier og adgang til de rette menneskelige og teknologiske fejlsøgnings værktøjer det mest komplicerede at gennemskue.

”Det hele var lidt enklere før i tiden.”

Én leverandør, og der var få at vælge imellem, ét SIM-kort og ét abonnement – så virkede det, uanset hvad SIM-kortet blev brugt til. Virkede det, så virkede det, og når det ikke virkede, så ringede man til sin leverandør og fik i langt de fleste tilfælde bare tilsendt et nyt SIM-kort. Årsagen til fejlen blev ikke løst, og sådan kunne det fortsætte i en uendelighed for man havde, som kunde ikke andre muligheder.

“Sådan er det heldigvis ikke længere, og har ikke været sådan hos os siden 2006,” forklarer Steen Lenzing, der er CEO i Wireless Logic Nordic, en Danmarks største uafhængige leverandører af Managed SIM Services til M2M & IoT-branchen: ”Selve SIM-kortet er i dag udelukkende er del af en samlet forbindelse, og for mange virksomheder er opretholdelse af kommunikation til deres enheder kritisk. Det er meget dyrt at skulle fysisk fejlsøge på enheder og forbindelser der er spredt over store geografiske områder eller lande.”

Steen Lenzing fortsætter: ”Med de kommende IT-infrastrukturregulativer (NIS2/ Cyper Recillience Act, red.) vil vores evne til at tilsikre fremtidssikrede forbindelser i kombination med kompetent fejlsøgning og evne til dokumentation blive endnu mere berettiget. På den måde er vi gennem årene gået fra at levere et SIM-kort, til at blive en 100% forpligtende løsnings, support og rådgivnings virksomhed.”

Nutid, fremtid og udfordring

Over det sidste årti har udviklingen af tilgængelige mobilteknologier og Internet of Things (IoT) skudt fart, forklarer Henrik Eriksen, salgschef i Wireless Logic Nordic: ”3G er lukket ned i flere lande, herunder Danmark, og indenfor en 5-6 år vil teknologierne 2G CSD og analog tale heller ikke mere være tilgængelige på de danske landsdækkende mobile netværk.”

3G er lukket ned i flere lande, herunder Danmark, og indenfor en 5-6 år vil teknologierne 2G CSD og analog tale heller ikke mere være tilgængelige på de danske landsdækkende mobile netværk. Henrik Eriksen, salgschef i Wireless Logic Nordic.

5G SA & 6G er undervejs, Voice (tale) over IP er i dag tilgængeligt over 4G, en ny voice (tale) baseret teknologi vil blive introduceret over tid i forbindelse med adgangen til 5G-teknologien og nye IP/ APP baserede løsninger som alternativ til SMS er i udviklingsstadiet.

Yderligere, og i forbindelse med de kommende EU IT-infrastruktur regulativer, vil behovet for dokumentation om datas vej fra enhed til ”endestation” blive et krav.

”Vi ser et stigende antal SIM-kort som leveres af danske IoT-leverandører, hvor kortene kan benytte alle mobilnetværkene i Danmark. Disse kort er roaming-kort (gæster på netværkene, red.) hvor ejerskabet, og dermed også rettighederne til igangsætning af fejlsøgning, ligger hos den operatør i udlandet, der har leveret kortene eller deres nummerserier til videresalg” forklarer Henrik Eriksen.

Udfordringen for disse gæste-kort vil, med fremtidens dokumentationsbehov i mente, være flere – herunder dokumentation for ”datas vej”, risiko for udelukkelse fra de benyttede netværk (da de oftest ikke har permanent lov til af blive på netværkene), samt udfordringen med et langt tidsperspektiv for fejlretning, da operatørerne sjældent fejlmelder fejl mod hinandens netværk over landegrænser.

“Alt dette vil i den kommende tid udfordre både brugerne og leverandørerne af disse korttyper,” siger Henrik Eriksen.

FAKTA: Wireless Logic Nordic

Wireless Logic Nordic blev stiftet som SimService A/S i 2006, men har siden 2015 været en del af Wireless Logic koncernen – Europas største uafhængige leverandør af Managed SIM Services til M2M & IoT-branchen.

Se mere på www.wirelesslogic.dk

Kilde: Wireless Logic Nordic

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111