23948sdkhjf

Økonom: Ny hjemfaldspligt kan øge investeringslyst i Parken

Torsdag skal Københavns Borgerrepræsentation ifølge Berlingske behandle en forlængelse af hjemfaldspligt

Mulighederne for en gennemgribende renovering af Parken kan torsdag aften få et afgørende rygstød.

Berlingske erfarer, at Københavns Borgerrepræsentation på et møde torsdag skal diskutere, om datoen for en omstridt hjemfaldspligt skal forlænges med 30 år fra 2060 til omkring 2090.

Skulle det ske, så kan det ifølge investeringsøkonom hos Nordnet Per Hansen få stor betydning for investeringslysten i det slidte stadion.

- Hvis man skubber hjemfaldspligten til 2090, så er det så langt ude i tiden, at man i praksis ikke vil tillægge hjemfaldspligten den store betydning, siger Per Hansen.

Investorer vil som udgangspunkt altid regne på en tilbagebetalingstid, men i den slags kalkulationer vil tidshorisonten være nogle få årtier.

- Hvis man skubber hjemfaldspligten til 2090, så skubber man den i realiteten ud af kalkulationsøjemed. Der er ingen, der ved, hvad der sker om 20 år og slet ikke 65 år, siger Per Hansen.

Selskabet bag Parken valgte sidste år at afsøge mulighederne for et salg af stadion og fire kontortårne. Indtil videre er det ikke lykkedes at få solgt Parken.

Per Hansen vurderer, at en stigende rente har været med til at besværliggøre et salg.

Dansk Boldspil-Union (DBU) har tidligere meldt ud, at man overvejer at købe sig ind i Parken. DBU har samtidig efterlyst et topmoderne stadion med plads til 50.000 tilskuere.

Den nuværende hjemfaldspligt betyder ifølge Berlingske, at Københavns Kommune i 2060 kan tilbagekøbe Parken for nul kroner.

Ifølge mediet vil datoen for hjemfaldspligten blive behandlet på et møde i Københavns Borgerrepræsentation klokken 17.30.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125